Szanowni Państwo
Piekarnia Zając jest firmą rodzinną działającą nieprzerwanie od 1989 roku.
Została założona przez Roberta Zająca, który od dziecka interesował się sztuką piekarniczą podglądając w pracy miejscowych mistrzów piekarskich.
W okresie 31 lat działalności piekarni Robert Zając stworzył własne receptury wypieku produktów, które w dużej mierze bazują na tradycyjnych śląskich recepturach piekarniczych. W związku z tym uważamy się za tradycyjną śląską piekarnię, w której znajdziecie Państwo wyłącznie produkty wykonane ze zdrowych i naturalnych składników pozbawionych ulepszaczy i wspomagającej chemii.
Chleby od trzech dekad wytwarzane są na naturalnym zakwasie, zaś mąka produkowana jest w zaprzyjaźnionym młynie, który przykłada ogromną wagę do produkcji mąki o wysokiej jakości.
Biznes prowadzimy w zgodzie z otaczającą nas naturą, dlatego od wielu już lat pieczemy produkty w piecach ekologicznych opalanych gazem.
Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów firmowych i delektowania się naszymi produktami.
Szymon Zając
Właściciel piekarni.